ons aanbod security game online

Ons aanbod

Hoe de Online Security Game ook jouw organisatie digitaal weerbaar kan maken

Wij geloven dat digitale veiligheid iedereen in de organisatie aangaat. Een telefoontje naar de receptioniste, een phishingmail naar de snel scorende salesmanager of een nepfactuur naar de finance afdeling of CEO. Iedereen binnen een organisatie heeft een rol in de weerbaarheid van de organisatie. Een doortastende cybercrimineel zal geen menselijke schakel overslaan om toegang te krijgen tot gevoelige data of de kans om een bedrijfsnetwerk plat te leggen of te gijzelen.

De Online Security Game helpt dan ook alle medewerkers binnen de organisatie om tot veiliger gedrag te komen. Deelnemers maken zichzelf, elkaar en de organisatie als geheel sterker. Ze komen samen tot een cultuur waarbij men zich bewust is van risico’s. Elkaar aan afspraken houdt en niet vanuit angst maar vanuit kennis kijkt naar cyberrisico’s.

Na afronding van de Online Security Game: 

 • Kennen deelnemers de risico’s van een onveilige wachtwoordstrategie. Zijn ze beter in staat identiteitsfraude te voorkomen en hebben ze een eigen en veilige wachtwoordstrategie ingevoerd. 

 • Herkennen deelnemers de meest voorkomende pogingen tot phishing of identiteitsfraude. Weten ze hoe hiermee om te gaan en risico’s intern te delen of te rapporteren. 

 • Herkennen deelnemers de meest voorkomende risico’s aangaande datalekkage. Weten ze hoe deze risico’s  minimaliseren. Gebruiken ze openbare hotspots of mobiel internet op een veilige manier. En snappen wat ze moeten doen bij een mogelijk datalek. 

 • Hebben deelnemers, directie en CISO eventuele afwijkingen van standaardprocedures bespreekbaar gemaakt. Snappen deelnemers de risico’s van deze afwijkingen. En is er consensus over wanneer en hoe er in uitzonderlijke gevallen afgeweken kan worden van standaardprocedures. 

 • Hebben deelnemers, als een hacker, een aanvalsplan gemaakt op de eigen organisatie. En gezamenlijk met de CISO, directie en externe trainer de grootste risico’s geïdentificeerd en benoemd. 

 • Snappen deelnemers wat ze moeten doen als de organisatie te maken heeft met een cyberaanval of gehackt blijkt te zijn. 

 • Zijn deelnemers samen met directie en CISO, onder begeleiding van een facilitator, gekomen tot een gezamenlijk commitment aan de nieuwe Code Digitale Weerbaarheid. Hiermee zijn afspraken en gedragingen voor langere termijn geborgd. 

 • Hebben deelnemers een enorme boost gekregen en zijn ze verrijkt met kennis en vaardigheden rondom het thema cybersecurity. Die ze ook thuis kunnen toepassen!

 • Is het ook onderlinge gevoel van verbinding, plezier en teamgevoel merkbaar versterkt. 


Impact in tijd, geld en mensen:

In samenwerking met Cyber-expert Roel van Rijsewijk en enkele ervaren security specialisten en CISO’s heeft Games.4Growth het meest effectieve, schaalbare en motiverende verbeterprogramma voor digitale weerbaarheid samengesteld.   

 • Blended: wij geloven dat inspirerende en heldere live workshops het online leren versterken. 

 • Sociaal: veranderen en verbeteren doe je samen, op de werkvloer en tijdens werktijd. 

 • Begeleid door ervaren trainer/facilitator: om iedereen aan boord te krijgen, te houden en tot een blijvend resultaat te komen is externe begeleiding onontbeerlijk. 

 • Meetbaar: de progressie op kennis, houding en vooral gedrag wordt zo specifiek mogelijk bijgehouden, inclusief een afsluitende rapportage met aanvullende verbeterkansen.  

 • Verbindend en…leuk! Mensen veranderen als ze gemotiveerd zijn. Wij geloven dat leren en verbeteren effectiever wordt als het ook leuk is om te doen. 

Afhankelijk van de gewenste ondersteuning kost de Online Security Game tussen de € 195,- en € 300,- per persoon. Dit is een all-in indicatie bij inzet voor een groep van zo’n 50 deelnemers.  

Gedurende drie weken zijn deelnemers bij twee live workshops aanwezig, komen ze als team een uur bij elkaar om de afsluitende workshop voor te bereiden en besteden ze gemiddeld 10 minuten per dag (werktijd) en 10 minuten in hun vrije tijd aan de game. Vooral de kennisbattles, waarbij collega’s elkaar uitdagen, doen deelnemers uiteraard geheel vrijwillig in hun vrije uurtjes.

Blijf op de hoogte en laat je inspireren

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, trends, praktijkcases en nieuwe modules van ons gamification aanbod en op het gebied van verandering, verbetering en groei.